Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bruke tannkrem, epleeddik og ingefærpulver for å få mindre nese?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en veldig stor og lang nese. Jeg blir mobbet for det. Og det får meg til å ikke ville være med folk. Og være ute. Jeg har sett på nett at hvis du tar tannkrem,eple eddik, og ingefær pulver og blander sammen. Og putter på nesa vil den bli mindre. Jeg lurer på om det er ekte. Og hvor lang tid det tar før du ser forandring. Og om det er trykt ?

Besvart 11.01.2019 13:25
 

Svar
Hei Jente 13, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er dessverre ingen medisiner som kan gjøre nesen mindre, og blandingen du leser om på nettet er ikke ekte og kommer ikke til å fungere, og kan være farlig om du får den i øynene. Denne «kuren» vil ikke føre til noe annet enn at  du vil kunne få vondt samtidig som huden på nesen din blir irritert og rød.

Under puberteten vokser kroppen litt i rykk og napp, og det er vanskelig å se for seg hvordan sluttresultatet blir når man er ferdig utvokst. Det er trist å høre at du blir mobbet for utseende. Det er ikke greit, og noe skolen helt sikkert har lyst til å få vite om, så de kan slå ned på problemet.

Jeg tenker det er lurt å spørre om en prat med kontaktlæreren din, en sosiallærer eller rådgiver, eller noen i ledelsen ved skolen. Hvis det føles tryggere kan du også snakke med helsesøster. Hun har tid til å lytte og kan hjelpe deg med å ta opp det du opplever på skolen.

Alle kropper er forskjellige, og det finnes ikke noe mål på perfekt og ikke perfekt. Vær stolt av den kroppen du har, det er ingen andre som er like. Ha litt tålmodighet og prøv å ikke vær så selvkritisk, du har enda mange år til du er en utvokst kvinne, og mye kan endre seg på den tiden.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse