Hopp til hovedinnholdet

Må jeg trene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trener ikke så mye. Ikke utenom gym. Jeg har slitt med å være for tynn og undervektig (ikke nå lenger.) så da har jeg ikke kunnet trene. Men nå er jeg helt vanlig i vekt og alt sånn, så jeg lurer på om jeg bør begynne å trene eller om jeg kan holde med til gymmen bare??

Besvart 12.01.2019 17:49
 

Svar
Hei

Så fint at du har klart å komme deg ut av undervekt.
Det er ikke slik at man drive med trening. Helsedirektoratet anbefaler likevel at barn og unge er aktive minst en time hver dag. Med ”aktiv” mener man ALL bevegelse man gjør i løpet av dagen (gå, løpe, lufte hund, gå i trapper, rydde rommet og så videre).

Det anbefalese også at man er aktiv med høy intensitet minst tre ganger i uken og da utføre aktiviteter som øker muskelstyrke og skjellet. Høy intensitet er når pusten går mye raskere enn vanlig, for eksempel ved sykling og løping.

Aktivitet har mange gode effekter, som for eksempel bedre konsentrasjon. Man bør altså holde seg nok i aktivitet. Selv om du ikke går på trening, er det lurt å passe på å være noe i aktivitet i løpet av dagen. 

Jeg legger ved noen fler artikler du kan lese på.

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett