Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid tar det å få større rumpe?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg vil ha større rumpe!! Jeg har veldig flat og liten rumpe ! Jeg lurer på hvor lang tid deg tar?? Hvis du gjør rumpetrening vær dag i 25-30 min

Besvart 24.01.2019 19:24
 

Svar
Hei

Rumpen vår består for det meste av muskler og fett. Hvor lang tid det tar å få større rumpe er det umulig å gi et fasitsvar på, for det avhenger av mange ting. Blant annet har genene våre noe å si både for hvor raskt vi får resultater av trening, og hvilke resultater vi får. Utgangspunktet ditt har også noe å si, samt hvordan du trener og kostholdet ditt. 

Men ved å trene hver dag, vil du sannsynligvis både kjenne at du blir sterkere og se resultater etter noen uker. 

Det er helt greit å ville fokusere på spesifikke områder av kroppen, men jeg anbefaler deg å trene hele kroppen, og ikke bare deler av den. Det aller beste er å trene på variert, både kondisjonstrening og styrketrening. 

Jeg legger ved noen artikler som beskriver litt mer inngående hva som påvirker resultatene av trening. 

Jeg legger også ved en artikkel med forslag til øvelser for hele kroppen, også noen som trener rumpe- og lårmusklene.

Prøv også å ikke la fokuset på kroppsform og utseende ta altfor stor plass. Det er viktig å kunne sette pris på kroppen sin som den er. Vi mennesker har så forskjellig kroppsfasong at ingen kan bli helt like.  

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse