Hopp til hovedinnholdet

Kvalme hver morgen så jeg nesten må spy. gir seg når jeg spiser lunsj

Jente 15 år
 

Spørsmål

hver morgen har jeg vondt i magen og føler jeg må spy men gjør det aldri. siden jeg føler dette spiser jeg heller ikke frokost, det er ikke akkurat det som frister. så går jeg på skolen og har forsatt vondt i magen men i sånn 10 tiden spiser jeg et eple men det hjelper ikke så mye. klokka 11 har vi lunsj og da spiser jeg og blir mye bedre. og hver dag før jeg legger meg spiser jeg mat så skjønner ikke hvorfor jeg har så vondt i magen hver morgen og føler jeg må spy. noen ganger er det så ille at jeg må droppe skolen

Besvart 23.01.2019 21:59
 

Svar
Hei Jente 15, og takk for at du skriver til ung.no!

Det finnes veldig mange årsaker til kvalme. Det ser ut som at du har tenkt tanken på at du blir kvalm om morgenen fordi magen er tom og du ikke spiser, dette er en av mange muligheter.

Noen blir kvalme av medisiner, jeg vet ikke om du står på noen, men de fleste medisiner kan gi kvalme som bivirkning. Noen som er mye kvalme har irritabel tarm, andre blir kvalme av psykisk eller fysisk stress. Morgenkvalme er ofte et problem hvis man er gravid, hvis det er mulighet for at man er gravid kan det være lurt å sjekke dette. Noen med angst og depresjon opplever også mye kvalme.

Jeg tenker uansett at det kan være lurt å dra til legen med problemet, det er umulig for meg å si hva som er årsaken til din kvalme uten å undersøke deg først. Du kan også oppsøke helsestasjon for ungdom, som ofte har en lege ansatt. begge deler er gratis for deg som er under 16.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse