Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått akillestendinitt. Hvordan kan jeg holde følge med laget?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 14 år og har fått akillestendibitt/betennelse i akillesen. Jeg spiller fotball og trener nesten hver dag, har fått beskjed av legen om å holde meg rolig i et par måneder. hva kan jeg gjøre for å holde følge med de andre på laget så jeg ikke ligger bak de når jeg har komt meg tilbake på treningen?

Besvart 02.02.2019 19:14
 

Svar
Hei Jente, 14 år!

Når man har akillestendinose/betennelse i akilles så er den viktigste behandlignen et systematisk treningsprogram. I tillegg er det viktig å styre belastningen på fotballen. Det vil si at du mest sannsynlig en periode må trappe ned på det som gir deg smerter i akilles. Sannsynligvis er dette løping og hopping, aktiviteter som gir stor belastning på akillessenen.

Her kan du lese mer om akillestendinopati.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med en fysioterapeut som kan hjelpe deg med rehabilitering.

Fysioterapeuten kan hjelpe deg med å vurdere hvordan du kan trappe opp treningen igjen og hvordan du kan trene alternativt.  

En hovedregel er at du ikke skal ha mer smerte enn 4-5 på en skala fra 0-10 (der 0 er ungen smerte og 10 er maks smerte), både under og etter trening. Uten at jeg vet hvordan fotballtreningene deres er lagt opp, så kan du mest sannsynlig være med på deler av treningene? For eksempel om dere har teknikktrening eller styrketrening. 

Også vil jeg påpeke at denne skaden ikke vil gjøre at du blir dårligere i fotball på sikt! Tendinopatien vil vare i såpass kort periode at du raskt er tilbake til samme nivå når du er tilbake for fullt igjen.

Lykke til med rehabiliteringen!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse