Hopp til hovedinnholdet

Mark i rumpa, kan jeg kjøpe medisin på nett? Får det årlig, hvorfor?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg merka litt kløe i endetarmen nå på kvelden og det kom en hvitgul mark på papiret. Jeg er kjent med dette og har hatt det utrolig mange ganger. Har hørt at smitte kan komme av at man vasker seg lite og komme gjennom munn eller fingre. Jeg tar meg aldri i rumpa og vasker meg på henda hele tida. Har trening hver dag og dusjer hver dag. Jeg føler meg veldig renslig men får det hvert eneste år. Går det ann å kjøpe medisin på apoteket når man er 15? Vet heller ikke om jeg tørr å spørre de på apoteket å si at jeg har småmark og trenger vemox.Eller går det Ann å bestille på nett uten at mamma kan se at jeg har fått en pakke fra apoteket? Vil ikke si noe til mamma eller pappa når dette skjer så ofte. Jeg skjønner ikke hvrofor jeg får det så ofte, og jeg vet at jeg ikke har blitt smitta av en venn siden da må jeg jo blitt det hvert eneste år? Pluss at mine venner er veldig renslige og vi er veldig åpne. Plis hjelp meg!!

Besvart 09.02.2019 21:30
 

Svar

Man kan få mark i rumpa uansett hvor ofte man vasker seg, det er sjeldent at hygiene er problemet. Dersom dette dreier seg om barnemark, som det høres ut som er dette veldig smittsomt, og smitter lett innen familien. Det vil si at du kan ha blitt smittet fra andre i familien, selv om du selv var frisk en stund etter kur med medisin.

Dersom dette dreier seg om barnemark må hele familien behandles, sannsynligvis er du ikke den eneste som har dette, og jeg tror nok det er lurt å snakke med resten av familien om det, selv om jeg forstår at du ikke ønsker dette.

Når det kommer til bestilling av varer på nett, er det meg bekjent sperre på bankkort når man er under 18 for bestilling på nett. De fleste apotek ønsker personnummer når man bestiller, og mange varer bla. vermox kan ha aldersgrense i nettbutikk, selv om det ikke er aldersgrense i vanlig butikk.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse