Hopp til hovedinnholdet

Blødning etter fingring og røde prikker etter shaving.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg lurte på hva det betyr/hvorfor jeg blødde litt mens jeg fingret? også lurer jeg på hva de røde prikkene er etter å ha shavet håret i underlivet. jeg går rett på sak bare fordi jeg har sett at andre bare har sagt det rett ut uten å"gå rundt grøten". men fint om jeg hadde fått svar så fort som mulig, takk:)

Besvart 11.02.2019 22:04
 

Svar
Hei jente 15 år

Det kan hende det blør litt fordi du ikke har vært våt nok om du har puttet fingrene inn, da er det lett at slimhinnene blir litt sår. Sørg for å være våt nok neste gang du fingerer deg. 
Røde prikker etter shaving kommer ofte pga betennelse i hårsekkene der det blir barbert. Det er et vanlig problem og kan gå over når huden blir mer vant til barberingen. Problemet kan unngås eller reduseres hvis du følger de generelle rådene:

Generelle råd:

Varm opp huden litt først med en dusj eller med en varm, våt klut.

Vask godt og skyll godt før barbering

Bruk barberskum e.l.

Bruk helt ren høvel

Bruk en skarp høvel (ny)

Barber MED hårenes retning

Skyll etter barbering og rens eventuelt med Klorhexidin eller smør med en spesiell krem som er til det bruket (fra apoteket eller kondomeriet e.l.) Eller bruk en fuktighetskrem, gjerne med aloe vera eller sink. Du kan også forsøke litt Brulidine salve i tillegg hvis du er mye plaget med røde nupper og kviser. Brulidin er får du kjøpt på apoteket uten resept. Den hjelper mot betennelsen i hårsekken.

Legger ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse