Hopp til hovedinnholdet

Hva er grunnen til at jeg får så kraftige migreneanfall?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, for noen år siden fikk jeg mitt første Migrene anfall. Jeg fikk det ganske ofte. Andre gangen jeg fikk det reiste vi til legen der jeg spydde grønt spy, jeg klarte ikke og snakke klart i det hele. Jeg skulle si Ove men sa Olaus som et eksempel på dette. Akkurat som jeg var full. Eneste som dempet smerten for noen minutter var å spy (PGA presset som det gir hode). Legen sa at det virket som Migrene og en veldig kraftig versjon av det. (Han sa han ikke hadde sett lignende). Noen uker etter på sko jeg på MR og der det ble påvist at jeg hadde migrene. Men hva er grunnen til at den blir så kraftig. Jeg trener hver dag, jeg spiser ofte (PGA kalori forbrenningen er alt forhøy tanke på trening) jeg drikker ofte. Er det en grunn til at det blir så kraftig. - MVH Gutt 16

Besvart 14.02.2019 14:16
 

Svar
Hei

Det fins mange ulike former for migrene. Noen har ikke bare hodepinen, men tilleggssymptomer. Dette kan være å ha aura, å bli lyssky, kaste opp, bli nummen, si feil ord osv. 

Hvis du har blitt undersøkt at lege, kan du stole på at du har fått riktig diagnose. Men om du får riktig medisin og oppfølging, kan jeg ikke svare på. Hvis du føler du får for hyppige anfall, og at du ikke får nok hjelp, må du gå til fastlegen din og be om mer hjep (prøve ut flere medisiner osv). 

Noen mennesker vet hva som utløser migreneanfall (mensen, stress, visse typer mat), hos andre vet en det ikke, det bare kommer. Du kan jo prøve å skrive ned hva du gjorde og hva du spiste forut for anfallene, og se om du ser en sammenheng. I såfall kan du kanskje unngå noen anfall. Men hos de fleste er det ikke fullt så enkelt. 

Du kan lese mer om migrene her, og så bør du spørre fastlegen din om dette. Jeg kan dessverre ikke si mer om hvorfor du får så kraftige anfall, uten å ha undersøkt deg selv. Men alkohol kan være en trigget hos mange med migrene, så du kan jo kutte ned der og se om det har effekt. Alt godt!

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse