Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg oppsøke lege?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er en desperat jente på 17 som lurer på om en Vag!na der nede om at når (eksempel) du skal ta en finger inn kommer den bare til og gå rett inn uten noen problemer selv om det er trangt eller litt trangt da. det er bare et hull også vis du går lengre ned så kjennes det litt ut som det er klumper er det har hvordan en V skal være. Vis det er sånn den er, min er ikke sånn jeg kan ikke ta fingeren min inn det er et klump som ser ut som en kvise og som ser ut at de er en del av Vag!naen innen fra som blokkerer fingeren min til og gå inn og det gjør vondt når jeg prøver og ta en finger inn det er ikke et hull det er blokkert og det ser rart ut jeg har ikke hatt samleie før men jeg har onanert. og den føles hardt jeg kan se den klumpen på speilet og jeg kan røre på den utifra jeg vet ikke om at jeg trenger og gå til legen. hjelp jeg klarer ikke og ta en finger inn det er så trangt og klumpen blokkerer og jeg tror den klumpen begynner og bli større 1

Besvart 11.02.2019 11:24
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å gi deg konkrete råd uten å komme med råd om å oppsøke lege. Jeg tenker at det uansett kan være lurt at du går til legen din og får sjekket dette. Enten vil du få bekreftelse på at alt er normalt ellers så finner legen ut hva denne klumpen er og hjelper deg å bli kvitt den. Klumpen kan være en betent kjertel (bartholinsk kjertel), men vanskelig å bekrefte uten å se på.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om sunt og usunt?

Vitaminer -hva trenger du?