Hopp til hovedinnholdet

Har tynn utflod og flere sår i underlivet, ny sexpartner for to uker siden.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har den siste uken hatt store problemer med underlivet. Det renner veske fra sjeden hele tiden! Det er tynntflytene å lukter ingenting. Når eg reiste meg opp fra sofan rannt det ned på gulvet linsom så er ganske mye. Itilegg har jeg fått 2 vonde sår i underlivet. Det ene er på ytre kjønnsleppa å det startet med at jeg trodde det var en kvise så jeg klemmte på det. Nå er det mye verre å har vokst å er gulaktig veske som kommer ut men er ikke en blemme. Det andre såret er mellom sjeden og anus. Det startet med et lite åpent sår som nå er blitt større. Sårene er veldig ulike hverandre men lukter likt som et sår du har hatt plaster på forlenge.Hadde sex med ny partner for ca 2uker siden men han har ingen plager med noe. Har heller ikke hatt mensen på en god stund siden jeg har hoppet over (går på p piller) er ganske dårlig på å ta dem riktig. Har også hatt sterke mensensmerter de siste 2dagene men ingenting blod. Har ikke lyst å gå til legen

Besvart 16.02.2019 17:38
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt når du har så store plager fra underlivet. Det kan være både vanskelig å flaut å ta kontakt med noen om dette, men du beskriver fint hva som plager deg.

Du har hatt ubeskyttet sex med en ny partner for to uker siden, og han har ingen plager. Du kan likevel være smittet med en kjønnssykdom, som krever behandling. Det er derfor veldig viktig at du nå tar kontakt på Helsestasjon for ungdom der du bor eller fastlegen så fort som mulig. Der kan du få testet deg gratis og få behandling raskt. I mellomtiden må du ikke ha sex, da det kan være stor sannsynlighet for at du smitter en annen. Det er fullt mulig å ta med den en god venninne eller partneren din når du går til Helsestasjon for ungdom. Det er også viktig at den du hadde sex med tester seg, og at han unngår å ha ubeskyttet sex med noen andre også før han har testet seg. Du kan lese mer om kjønnsykdommer her.

Når det gjelder annen prevensjon enn p-piller, finnes det flere gode alternativer for deg. Både p-stav og hormonspiral kan gi deg svært god beskyttelse og er langsiktig (3-5 år). Du kan lese mer om prevensjon her.

Lykke til og god bedring!

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser