Hopp til hovedinnholdet

Blir så deprimert når jeg har mensen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har uka mi akkurat nå. Og to dager før jeg fikk det og nå så har jeg bare følt meg så sykt deprimert. Har sosial fobi, går ikke vanlig på skolen, er veldig ofte alene, har dårlig selvtillit, store kroppskomplekser (selvom jeg har normal vekt osv), og føler meg ofte litt sånn deppa og bare ikke helt hundre. Men, jeg har glade dager også! Jeg kan være glad. Men, til poenget; Når jeg har uka mi så blir jeg ekstremt deprimert. Og jeg vet at man får endret humør under mensen, men jeg føler jeg blir altfor deppa. Alt føles håpløst, jeg føler meg stygg hele tiden, føler at folk stirrer på meg, føler meg ekstremt ensom, at ingen liker meg og bare at livet ikke har noen mening. Jeg er ikke ofte på skolen når jeg har uka mi, både på grunn av at jeg har veldig vondt men også fordi jeg bare ikke orker og jeg føler meg bare så ekkel og irritabel eller hva jeg skal si... Det er litt vanskelig å sette ord på... Spørsmålet mitt er vel om dette er normalt.

Besvart 17.02.2019 13:24
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at det er slitsomt å bli så deprimert i forbindelse med mensen. En del merker at humøret endrer seg, slik at en blir mer nedstemt og mer irritabel enn vanlig. 
Siden du strever i tillegg kan det være det blir ekstra mye for deg. 

Jeg vet ikke om du har hjelp for din sosiale fobi og de andre tingene du nevner her ?
Hvis ikke vil jeg anbefale deg å snakke med fastlegen, slik at du kan få henvisning til psykolog. Det finnes god hjelp for sosial fobi.
Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. 
Jeg vil også anbefale deg å ta opp med legen hvordan du har det før og når du har mensen. Legen vil kunne gi gode råd når det gjelder smertelindring og evt andre alternativer. 

Jeg håper at du får god hjelp for dette !

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse