Hopp til hovedinnholdet

Kan en gynekolog se om jeg har bekkenbetennelse?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Kan en gynekolog se om man har bekkenbetennelse ved hjelp av en sånn ultralyd probe man stikker inn i skjeden? Jeg har verkende smerter på høyre og venstre side der eggstokkene er. Hadde det for første gang for 5 år siden, men det gikk over etter et år, men nå har jeg fått det igjen. Jeg har hatt klamydia. Er det mulig å ha gått i 5 år med bekkenbetennelse uten mer alvorlige symptomer enn smerter på høyre og venstre side der eggstokkene ligger? Kan disse Smertene være noe annet?

Besvart 20.02.2019 13:46
 

Svar
Hei

Du kan ikke ha gått 5 år med en bekkenbetennelse.

Typiske symptomer på bekkeninfeksjon er smerter i bekkenregionen, frysninger og feber, men bare cirka 20 prosent har feber over 38 grader, smerter ved samleie, eventuelt blødning etter samleie, eventuelt lett økt eller betydelig økt utflod, svie ved vannlating.

Du kan få bekkenbetennelse selv om du ikke har hatt klamydia, selv om klamydia er den hyppigste årsaken til bekkeninfeksjon. Siden du har smerter ved begge eggstokkene vil jeg anbefale deg å ta kontakt med din fastlege

Man kan se om man har en bekkenbetennelse ved å ta en gynokologisk undersøkelse. Hvis det er bekkenbetennelse ser legen at livmoren og områdene rundt egglederne er ømme, bevegelse av livmoren utløser som regel markante smerter. Det blir tatt bakterieprøver fra livmorhalsen, samt blodprøve (nhi.no) 

Smertene kan også være noe annet, men det er viktig at du tar kontakt med din fastelege for å få sjekket hva årsaken er. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse