Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har angst?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt noe rart med meg siden jeg har vært liten. Det er at det føles at ting går altfor fort jeg får også ekle tanker. jeg blir litt redd av det og litt emosjonell av det. nå som jeg er 13 og blir snart 14 har jeg lurt på om jeg hadde angst om noe. Jeg hadde tatt en Anxiety test (angst test) og jeg fikk ''Moderate Indication of an Anxiety Disorder'' som score

Besvart 24.02.2019 17:15
 

Svar
Hei gutt 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at du har ekle tanker og at du har hatt dette siden du var liten. Da er det fint at du kan spørre om råd!

Du sier ikke noe om hva slags tanker du har. Men jeg forstår at de er ekle. Når vi har ekle og vonde tanker så kan dette påvirke følelsene våre. Det kan gi frykt eller annet ubehag.

Tanker er ikke farlige og de sier ikke nødvendigvis sannheten.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen din om hva du strever med. Sammen kan dere finne ut av om det er angst du har eller om det er noe annet. Tester på nettet fraråder jeg sterkt. Diagnostiske tester bør tas sammen med helsepersonell slik at man kan forstå resultatet riktig. Det er nemlig mange som kjenne seg igjen i slike tester - uten at man trenger å ha angst eller andre lidelser av den grunn.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å  lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Hvordan tenke bedre om deg selv

Jente som tenker (Colourbox)

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse