Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å ta overdose med jerntabletter, Lamictal og kvalmetabletter?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Visste ikke hvilket evne jeg skulle velge på dette.. men spørsmålet mitt er: hva skjer om man tar overdose av jerntabletter, lamictal og kvalmetabletter? Er det en farlig blanding? Skulle gjerne ha visst dette fort...

Besvart 26.02.2019 10:41
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å si akkurat hva som vil skje dersom man tar for mye av disse tre legemidlene på en gang. Men det er sannsynlig at kroppen vil påvirkes ved overdosering av disse.

Hvor mye av legemidlene som er farlig er vanskelig å gi et svar på da det påvirkes blant annet av vekt. Jo mindre man veier, jo større sjanse for påvirkning av kroppen. Alder spiller også inn.

Det er også vanskelig å svare konkret på hva som kan skje ved overdosering av jerntabletter og kvalmetabletter når jeg ikke vet akkurat hvilke tabletter det gjelder. Konsekvensen av overdosering kan variere etter hvilken tablett det gjelder og hvor sterk tabletten er.

Overdose av jerntabletter er giftig. Blant annet kan det virke etsende på slimhinnene i tarmen og det kan også føre til skader på vevet på blant annet leveren og hjertet. En overdose kan føre til magesmerter, brekninger, diaré og blødninger fra tarmkanalen. I verste fall kan man dø av det, blant annet fordi leveren svikter.

Overdose av Lamictal kan føre til nevrologisk påvirkning som kramper, nedsatt bevissthet og koma. Det kan også påvirke hjertet.

Overdose av kvalmetabletter er det veldig vanskelig å si noe om når jeg ikke vet hvilke tabletter det gjelder.

Hvis det er du som tenker på å ta overdose med disse tablettene forstår jeg det som at du har det veldig vanskelig nå. Noen ungdommer opplever at livet er håpløst og tungt og har tanker om å ville dø. Hvis du har slike tanker er det viktig at du snakker med noen om det. Det er mulig å få det bedre!

Hvis du allerede har tatt alle disse tablettene, eller noen du kjenner har gjort det, må du ringe 116 117 for å komme i kontakt med noen som kan hjelpe.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse