Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å ha kløe og få ganger etter behandling for skabb?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har fått skabb og eg har nå tatt 3 behandlinger (Nix krem) e de 3 siste vekene. Men eg klør ennå. Eg klør ikkje så intens som før men. Eg kjenner eg klør og får «ganger i hendene mine. Så eg lurer på er skabben vekker eller er det den ennå? Eg har vore sykt streng og vasket alle klærnene mine og sengetøy når eg tok behandlingen og etter behandlingen. Har vore veldig nøye. Så er det vanlig at eg har kløe og får «ganger»? Er det en slags bivirking med kremen?

Besvart 03.03.2019 14:26
 

Svar
Hei Gutt 20, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er helt vanlig med hudforandringer og kløe, lenge etter at skabben er borte. Etter effektiv behandling går kløe og hudlesjoner tilbake i løpet av seks uker, med mindre det skjer reinfestasjon.

Det er jo selvsagt mulighet for at du har blitt smittet på ny, men jeg ville ventet og sett det an i noen uker.

Inkubasjonstiden før symptomene opptrer er 3-6 uker, men kan ved reinfestasjon være 1-3 dager på grunn av antistoffer som er dannet tidligere mot midden

Jeg tenker det kan være lurt at du tar en tur til legen og blir undersøkt. det kan være lurt at du får en kort kur med steroidkrem for å dempe kløen.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse