Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få bort sopp uten å spørre foreldrene om en kur?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva kan man gjøre for å få bort sopp vis man ikke tør å spørre foreldrene sine om kur? Har hørt at man kan ta naturell yoghurt i vaginaen, men tør ikke helt å gjøre det...

Besvart 07.03.2019 14:36
 

Svar
Hei jente (13)

Å få sopp i underlivet er helt normalt og noe de aller fleste jenter får en og flere ganger i løpet av livet. Det er store sjanser for at din mor også har hatt sopp. Derfor trenger det ikke være flaut å spørre henne om hjelp. Hun har helt sikkert erfaring med sopp.

Sopp går ofte over av seg selv, men hvis det ikke gjøre det, eller er veldig plagsomt, bør du kjøpe en soppkur på apoteket. Canesten (både krem og stikkpille) er reseptfri. Naturell youghurt vil dessverre ikke hjelpe mot sopp.

Du kan lese mer om sopp og andre underlivsplager i artikkelen under svaret.

Lykke til!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene