Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kraftig sinusarytmi, kan det føre til noen bivirkninger?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har en ganske kraftig sinus arytmi som ble oppdaget da jeg var hos legen for noe annet. Legen min kommenterte at den var overraskende kraftig (den er tydelig merkbar hvis jeg kjenner på pulsen min og jeg kan ofte kjenne at pulsen svinger opp og ned når jeg ligger i senga og hører hjerteslagene), men det ble ikke sagt noe mer om det. Jeg vet at det er en helt ufarlig hjerterytmeforstyrrelse og at det ikke er nødvendig å gjøre noe med det, men jeg lurer på om det kan føre til noen bivirkninger?

Besvart 13.03.2019 10:21
 

Svar
Hei Jente 18, og takk for at du skriver til ung.no!

Sinusarytmi er vanlig hos barn og unge og skyldes at sinusknuten som sender signalet til hjertet om å slå, sender signalet litt uregelmessig. Hos unge vil det være en variasjon hvor hjertet slår litt fortere når man puster ut enn inn.

Som du selv sier er dette en ufarlig hjerterytmeforstyrrelse, som ofte kan bli bedre med alderen. Av bivirkninger, eller symptomer er det som du selv sier at du kan ofte kjenne og høre at pulsen endrer seg når du er i ro.

Utover dette er det sjeldent at sinusarytmi gir andre symptomer eller er et tegn på underliggende sykdom.

 

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse