Hopp til hovedinnholdet

Må jeg kle av meg for den kvinnelige legen på BUP?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har nettopp begynt på BUP. De sa på siste møte at jeg skulle til en kvinnelig lege der inne også skulle jeg kle av meg og hun sa at jeg ikke behøvde og være naken bare jeg var i undertøy og vi skulle gjøre noen øvelser. Jeg er ikke overvektig har ikke noe press har trent i 8 år. Men jeg spørr her. Jeg har en stor penis på 23cm og i avslappet tilstand er den litt mindre men penisen ligger på låre til siden og jeg vil ikke få ereksjon i boxer eller naken og jeg føler dette feil. Samme med at moren min følger meg opp og og jeg vil ikke at hun får se det og at jeg er flau hele livet. Jeg bruker veldig stramme boxere for og hindre synlighet men så fort jeg får en ufrivilig ereksjon får jeg vondt siden penisen vil stå opp og ut. Så kan jeg si noe som at jeg ikke har lyst til og kle av meg eller må jeg? Håper jeg får svar før denne timen, Takk

Besvart 08.03.2019 18:37
 

Svar
Hei!

Det å få plutselig ereksjon er helt normalt hos unge gutter. Det er penis sin måte å trene seg på, øve seg på å bli stiv. Men det er frustrerende at det kan skje når som helst! Til og med når man ikke er kåt. 

Jeg synes det er litt underlig at du skal kle av deg på BUP. Men det er sikkert en hensikt med det, og det var bra at du fikk beskjed om at du ikke trengte å være helt naken. Jeg kan ikke si at du ikke trenger å kle av deg, for jeg vet ikke hva slags øvelser legen skal gjøre med deg.

Jeg forstår at du er bekymret for om du kommer til å få plutselig ereksjon foran den kvinnelige legen. Men husk at hun vet at det er helt normalt for unge gutter å oppleve det. Du kan selvfølgelig si noe om at du synes det er ubehagelig å skulle kle av seg og spørre hvorfor du må det.

Det er bra at moren din følger deg opp. Det er fint at du og mamma og BUP samarbeider for at du skal få det bedre. Men du er 16 år og er da helserettslig myndig. Det vil si at du kan velge hvem som skal få vite hva om din helse. Det betyr også at du kan si at du ikke vil at mamma skal være med inn når du skal gjøre øvelser i bare undertøyet. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse