Hopp til hovedinnholdet

Vil at instagramkontoen min skal være perfekt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har noe jeg sliter med. Instagram. Jeg sammenlikner meg hele tiden med andre og hva de legger ut. Det har vært ekstra de siste ukene. Jeg klarer ikke slappe av før instagramkontoen min er perfekt. Jeg blir nesten sliten hver gang jeg trykker på instagram appen. Hver så snill og hjelp meg. Jeg har så lav selvtillit. Hva burde jeg gjøre?? Er det noe galt med meg?

Besvart 17.03.2019 01:11
 

Svar
Hei

Nei jeg tror ikke det er noe galt med deg. Mange ungdommer på din alder er opptatt av hvordan du fremstår og hvordan du blir oppfattet via sosiale medier.

Ta gjerne en pause fra instagramkontoen din hvis det er belastende for deg å være der. Logg deg eventuelt ut av kontoen noen dager og bestem deg for når du vil logge deg inn igjen. Jeg tror de fleste vet at man bare får et lite innblikk i en person sitt liv via for eksempel instagram.

Det er mange på din alder som strever med forholdet til egen kropp. Alle lager seg et ideal på bakgrunn av venner, tv-serier, musikk-videoer, reklame, blogger etc og det er ikke alltid lett å leve opp til det hvis idealet er for perfekt. Men hvem er perfekt? Alle har noe de strever med, til og med de som utad ikke viser det. Forholdet til kroppen inngår gjerne i en større helhet, selvbilde. Selvtillit handler om hva du tenker at du kan klare å få til. Selvbilde handler om hva du tenker om deg selv som person.

Du utvikler deg mye i ungdomsårene. Ikke bare med tanke på synlige pubertetstegn på kroppen. Du utvikler deg også med tanke på hvordan du forstår deg selv og hva som skjer mellom deg og andre du har kontakt med (både via sosiale medier og andre steder). Det kan føre til at du i perioder kan bli ekstra opptatt av om du er som alle andre og om du er god nok som du er. Se andre tips i vedlagte artikler.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Tips for digital time out

Jente ser på mobilen.

Smarttelefonen er med oss over alt og har blitt en dings hvor vi kan være sosiale og følge med på det som skjer. Samtidig synes mange at de bruker for mye tid på mobilen og for lite tid sammen med venner utenfor skjermen. Kanskje en pause fra mobilen i blant kan være positivt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse