Hopp til hovedinnholdet

Jeg plages med at kjeven låser seg, er det alvorlig ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har sånne knekkelyder i kjeven. Og noen ganger låser den seg. Jeg har slitt med det siden jul. Nesten hver dag når jeg våkner må jeg knekke den på plass. Jeg er litt beskymret fordi jeg er redd for at det er noe alvolig. Jeg sliter også med tanngnissing, men det er nok mest pga. Overbittet mitt. Og jeg er ogå veldig stressa pga. Skole og sånn. Jeg har ikke sagt det til noen fordi jeg er redd for at det er noe alvolig. Har googlet litt, men tørr ikke å lese for mye, fordi jeg blir bare redd av det. Svar snart.

Besvart 11.03.2019 19:42
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver hit, for da kan jeg være den heldige som kan få berolige deg. Knekkelydene og låsing av kjeven kommer ganske sikkert av at du er overbitt OG at du gnisser tenner om nettene. I tillegg stresser du. Alt dette setter musklene i kjeven i spenn. 

Jeg vil anbefale deg å ta dette opp med fastlegen eller tannlegen. Jeg vil tro tannlegen har råd, da tanngnissing er noe han/hun har kunnskap om. 

Kjempefint at du er skeptisk til å google plager, ofte finner en skumle svar, som sannsynligvis ikke har med det som egentlig er problemet. 

Håper dette kjennes betryggende. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Hva skjer hos tannlegen ved første besøk?

Tannlegeinstrumenter og tannbørste (foto: pixabay)

Tannlege eller tannpleier undersøker tenner og munnhulen og kan stille spørsmål om vanene dine. De har taushetsplikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse