Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig at det renner væske ut av rompa?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Det pleier å renne ut væske ut fra rumpa i blant. Det gjør ikke vondt men er veldig kleint når folk ser det. Dette en liten flekk av og til, men når jeg er stresset renner det veldig mye! Er dette vanlig?

Besvart 17.03.2019 19:01
 

Svar
Hei!

Væske som befinner seg i rompa kommer fra tarmen. Så spørsmålet er om det er avføringslignende væske som kommer? Eller er det noe annet?

Svettekjertler finnes jo i huden rompa som ellers på kroppen. Disse aktiveres naturlig nok mer når vi er stresset, så dette kan kanskje også spille inn? Noen svetter også mer enn andre og det er helt vanlig.

For å komme nærmere et svar bør du nok uansett ta en tur fastlegen dersom dette er noe som plager deg. Der kan du gi en grundigere forklaring på hvordan dette arter seg og legen kan vurdere hvilke undersøkelser som ev. bør gjøres videre. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse