Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg får brystkreft av vaselin?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på om man kan få kreft eller noe annet farlig av å ta vaseline på brystet? Jeg leste at man kunne få større pupper av å ta vaseline på brystet, noe jeg har gjort en stund og jeg har sett forskjeller så det hjelper. Men så kom jeg borti en artikkel hvor det sto at man kan få brystkreft. Er dette sant? Takk for svar på forhånd!

Besvart 15.03.2019 11:24
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du kan ikke få brystkreft av å smøre huden på brystene med vaselin. Vaselin eller massasje av brystene vil heller ikke gjøre de større.

Grunnen til at brystene dine har blitt større er nok bare den normale utviklingen som skjer i puberteten. Det er dessverre ingenting man kan gjøre for å påvirke hvilken størrelse brystene blir.

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse