Hopp til hovedinnholdet

Ereksjonene mine er tamme for tiden, hva gjør jeg?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Heihei! Jeg har følt at ereksjonen min det siste halvåret har vert veldig tam. det varierer litt, og det er sikkert normalt, men med meg er det mer eller mindre fast 1 uke på, en uke av. når det ikke er sørlig futt i den er det tung å få den opp uansett om jeg har kåte tanker og har lyst å onanere. jeg føler lyst til orgasme og til å onanere, men penis er ikke helt med og jeg har lurt på om noe er galt. føler meg også mindre tent og lysten på jenter jeg møter osv enn jeg var før. Jeg tok derfor kontakt med lege og vi tok blodprøve, men ingenting kunne forklare noe, værken hormonubalanse eller næringstoff. jeg spiser ellers sunt og godt, og trener minst hver 3 dag. Jeg har lurt om det rett og slett er sexlysten? om jeg kanskje av og til bare føler lyst til å runke og få organsme, uten at jeg egentlig har skikkelig sexlyst? kan det være mulig? I hvertfall hvordan kan jeg heve sexlysten? og om det er noe annet med ereksjonen enn psykisk og fysisk?hva kan det være? kan jeg trene ereksjon?

Besvart 17.03.2019 18:41
 

Svar
Hei gutt 19!

Det virker som om du har blitt godt undersøkt av lege og at det ikke er noen fysisk årsak til ereksjonsproblemene dine. Det er veldig fint. 

Problemet ditt med ereksjonene, kan skyldes psykiske årsaker. Har en det dårlig med seg selv, sliten, stresset, så kan det redusere lysten på sex og gjøre en nedstemt eller deprimert. Dette igjen kan gjøre at ereksjonene ikke kommer så lett. 

Slik du forteller om problemet ditt med ereksjon, kan det virke som om du trenger annen hjelp enn det du altså har fått til nå. Du har nå gjort det du kan hos lege for å finne ut av det, nå er det lurt av deg å ta neste steg - undersøke om dette er et sexologisk problem.

En sexologisk rådgiver er utdannet til og trent i å snakke med gutter som har problemer som du forteller om i spørsmålet ditt. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din kan hjelpe deg til å finne en. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåt, men kroppen gir ikke forventet respons.

Jente sitter i senga og tenker (colourbox.com)

Veldig mange sliter med å få kroppen til å fungere som forventet i en seksuell situasjon. Lysten på sex er der, kanskje til og med veldig sterk, men den kroppslige responsen uteblir. Skjeden blir ikke våt... Penis blir ikke stiv... Hvorfor skjer det, og hva kan du gjøre med det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse