Hopp til hovedinnholdet

Driver med parkour og får vondt når jeg lander på foten, tips?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger råd I fjord sommer drev jeg mye med parkour, altså 2018. Jeg tok mange harde landinger og jeg har etter hvert fått en skade som har irritert meg lenge, og skaden bekymrer meg veldig. I "fronten" av ankelen eller "vristet" ved ankelen foran foten virker skadet. Hver gang jeg tar for meg en hard landing, får jeg så vondt at jeg begynner å halte og det varer litt Det er snart sommer og jeg hater denne skaden. Jeg elsker å være i aktivitet, men hver gang jeg gjør noe som inkluderer hopping eller løping, så er det stor risk for å få dette "sjokket" når jeg lander. https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/1157tj/whats_that_weird_sharp_pain_you_get_in_your_foot/ (han her forklarer det bra, virker kjempe likt som det jeg opplever) Der jeg føler smerte er rundt her ved talus: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Subtalar_Joint.PNG jeg har besøkt en lege, og han trodde det var fotballankel, men det har det ikke. foreldren min tar det ikke seriøst og jeg ønsker råd

Besvart 15.03.2019 20:17
 

Svar
Hei Gutt, 16 år! 

Forstår at det er kjedelig å ha sånne smerter og være redd for at de skal komme når du driver med landinger. 

Jeg kan dessverre ikke svare på hva du kan gjøre med dette uten å ha undersøkt deg først.
Derfor anbefaler jeg at du tar kontakt med fastlegen din, slik at du kan få foten undersøkt og tips til hva du bør gjøre videre.
Kanskje det kunne vært lurt å gått til en fysioterapeut for å få tips til øvelser. 

Du kan lese mer om dette i artiklene under.

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse