Hopp til hovedinnholdet

Klemte lilletåa mi, kan det hjelpe å avlaste med krykker ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Kunne det hjulpet å avlaste lilletåa mi med krykker en stund (klemte den under eit 15 kg nattbord og nå er den hoven og lilla) KAN DERE BARE SVARE! Vet dere egt ikke kan svare på slike spørsmål men har så vondt. I tillegg skal vi danse en dans på skolen vi har laga sjøl og jeg har så vondt i tåa så TRENGER SVAR (dere har jo gitt tips til andre her på ung.no) Ps: har lest alle artiklene som kan hjelpe meg! Takk for svar!

Besvart 15.03.2019 21:51
 

Svar
Hei

Skjønner at det haster litt med svar. Må jo først si at det er viktig å få en vurdering hos LEGE om det kan være brudd! Du kan få dette undersøkt raskt via LEGEVAKTEN, dersom det er stengt hos fastlegen. Dersom du vurdere å danse, er det viktig å vite om det er greit å belaste den eller ikke.

Du kan selvsagt i mellomtiden bruke krykker å avlaste lilletåa di. Viktig å ikke belaste den før du vet om det er brudd. Du får kjøpt krykker på legevakten.

Håper du får rask hjelp og at det ikke er brudd, at du kan danse uten problemer. Men husk på at dersom det ikke er sånn, så kommer det nye sjanser, nye danser og du får en lilletå som blir bra igjen!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse