Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når jeg har høye leververdier og har drukket mye sprit?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har kyssesyken og har fått påvist forhøyet leververdier i denne perioden har jeg deukket mye sprit som 40% hva skjer med meg nå

Besvart 19.03.2019 22:44
 

Svar
Hei

Det er ikke lurt å drikke alkohol ved kyssesyken, fordi både alkohol og kyssesyken kan gi qhøye leververdier. 

Så kan det skje likevel at man har drukket alkohol, fordi man ikke visste om kyssesyken e. l. Det viktige da, er å bli fulgt opp av lege. Det blir du, slik jeg skjønner deg.

Hvis legen testet leververdiene ETTER at du drakk alkohol, må dette bare følges videre. Da kan leververdiene komme av enten alkoholen, kyssesyken, eller en kombinasjon. Hvis verdiene hadde vært faretruende høye, hadde du nok fått beskjed. Det sannsynlige er kanskje at du blir bedt om å komme for nye kontroller om en stund? Det er slik en vanligvis følger dette opp. I mellomtiden bør du unngå alkohol (og Paracet). 

Hvis du tok blodprøver før du drakk mye alkohol, vil jeg råde deg til å oppsøke lege og fortelle dette. Det naturlige da er å kanskje ta nye prøver.

Det er viktig å være obs på dette. Men dette er sjelden farlig, og jeg tror ikke det kommer til å skje noe galt med deg! Bare hold kontakt med legen og få dette fulgt opp, så går det nok bra! 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kyssesyken – hva er det?

Syk gutt på senga (colourbox.com)

Svært mange unge rammes av monoukleose - eller kyssesyken. Men hva er det egentlig? Og hvordan vet du om du er smittet?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse