Hopp til hovedinnholdet

Kjønnsleppene min og klitoris er for store, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Går rett på sak. De indre kjønnsleppene mine og klitoris er store! Altså sånn at de henger ut kanskje 2-3 cm! Jeg hater dette, og synes det er så stygt:( hvorfor er de sånn? Kan jeg gjøre noe for å gjøre de fine? De har vært sånn så lenge jeg husker. Jeg gruer meg for å dusje men klassen og ha sex på grunn av dette. Hjelp meg:(

Besvart 19.03.2019 22:56
 

Svar
Hei jente 16!

Det er på ingen måte rart, uvanlig eller feil om de indre kjønnsleppene er lengre enn de ytre. Dette er noe som faktisk gjelder de aller fleste jenter. 

Ser en på porno og hvordan kvinnekjønn ellers blir framstilt i media, kan det virke som om alle jenter har helt like kjønn. Da er det ok å vite at kjønn er like forskjellige som ansikt. Måten kjønn blir framstilt på, kan gjøre at en tenker dårlig om seg selv og derfor får dårlig selvtillit. Alt fokus i media på at en kan operere seg, skaper også et inntrykk av at en selv ikke er så fin.

Kjenner du deg likevel usikker på om kjønnet ditt er ok, kan du snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Der kan du eventuelt få en undersøkelse og sikkert få vite at du ser helt ok og fin ut.

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Kjønnsorganet ditt er topp!

Undertøy på en snor (colourbox.com)

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Det spiller liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse