Hopp til hovedinnholdet

Friskt blod når jeg tørker meg på do. svir. kan det være kreft?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei jeg har i noen månter slitt med fersk blod på do papiret i tilleg til kløe og svie i rumpa. og er veldig bekymret jeg har ikke gått til lege med det enda siden smertene i det siste har kommet og gått men i dag når jeg skulle på do klødde det og svei det og når jeg skulle tørke meg var det ferskt blod på papiret. kan dette bare være hermoider eller er det kreft?

Besvart 26.03.2019 18:30
 

Svar
Hei Gutt 20, og takk for at du skriver til ung.no!

Det finnes flere årsaker til blod på papiret etter man tørker seg. De vanligste årsakene i din alder er hemoroider eller rifter. Hemoroider gjør som oftest ikke veldig vondt, men kan gi litt friskt blod og klø veldig.

Rifter vil ofte gi svie, kløe og kan gi litt friskt blod på papiret. Det er ikke uvanlig med små rifter, spesielt om man har vært litt hard i magen.

Ved kreft vil det som regel ikke være noe særlig smerter, og som oftest vil man se blod i avføringen, men kanskje ikke så ofte på papiret når man tørker seg. I tillegg er det ekstremt sjeldent at noen i din alder har tarmkreft, så det ville jeg ikke bekymret meg for.

Det er veldig vanskelig å skulle si noe om årsaken i ditt tilfelle uten å undersøke deg først. Jeg tenker det er lurt at du tar en tur til fastlegen, slik at dere kan forsøke å finne ut av hva det er, og du kan få riktig behandling.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse