Hopp til hovedinnholdet

Fikk slag på øret og hører nå en høy pipelyd. hva skal jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 år å var ute en kveld å lekeslosd litt me en kompis å da fikk jeg et slag på øret og hørte en pipelyd da jeg fikk det slaget me en gang men det roet seg og hører ikke så mye på øret nå bare en slags TV surre lyd slik det er på gamle TVer hva bør jeg gjøre?

Besvart 26.03.2019 19:58
 

Svar
Hei gutt 17, og takk for at du skriver til ung.no!

Ved lekeslossing eller andre voldsomme aktiviteter kan man fort få seg et slag i øret. Da er det mulig at lyfttrykket i øret blir stort, og det kan gå hull på trommehinnen. Da vil man kunne få nedsatt hørsel og pipelyd på samme side.

Jeg tenker det er lurt at du drar til fastlegen som kan ta en titt på øret ditt, og se om alt er som det skal, dersom det ikke går over i løp av en dag eller to.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse