Hopp til hovedinnholdet

onanerer til pornografiske videor av søsteren min

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg hørte igår at søsteren min sa til veninna si at hun hadde laget bruker på pornhub å lakt ut videoer. Jeg skjekket brukeren og endte opp med å runke til de. Hu har lagt ut videoer av at hun fingrer, bruker dildo og spruter. Jeg lurer er det lov for meg å runke til det? Vet det ikke er lov å gjøre noe med søsken egentlig

Besvart 02.04.2019 21:34
 

Svar
Hei

Det er ikke straffbart for deg å onanere til slike videoer av søsteren. Det kan likevel være grunner til å ikke gjøre det, som feks at søsteren din eller andre i din familie ville opplevd det som ugreit dersom de ble kjent med dette. 

Som du selv sier så er det ikke lovlig å gjøre noe seksuelt mellom søsken. Det er en egen regel i straffeloven som handler om søskenincest. Det følger av denne bestemmelsen at den som har seksuell omgang med bror eller søster, eller får sin bror/søster til å utføre seksuelle handlinger med seg selv straffes med fengsel inntil 1 år. 

Du har opplyst at du er 14 år, og du er da under den kriminelle lavalderen som er 15 år i Norge. Det betyr at du ikke kan straffes selv om du gjør noe ulovlig. Dersom din søster er fylt 15 år vil hun kunne straffes for å ha seksuell omgang med deg. 

Dersom du ønsker å snakke med noen om dette, anbefaler jeg å ta kontakt med en helsesøster, feks på skolen - eller noen andre du stoler på. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse