Hopp til hovedinnholdet

Usikker på puppene mine.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 15 år, og fyller 16 snart. Jeg er utrolig usikker på puppene mine, jeg passer så vidt en 65B, og alle mine andre venninner har BH størrelse på rundt 80B-C, og jeg føler meg uttafor. Jeg er i puberteten, jeg har mensen og hår på kroppen, men puppene mine har ikke endret seg siden 2015, når de begynte å vokse. Men jeg bruker fortsatt 65B i BH størrelse. Er det en måte jeg kan få de til å vokse fortere?? Trenger svar - Jente, 15

Besvart 04.04.2019 13:55
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er lett å bli usikker når man sammenlinker seg med andre. Når jeg leser beskrivelsen du gir av dine bryster, så har du helt normalt store pupper. Det som er forskjellen mellom deg og venninnen dine, er at de har en større omkrets på bhen sin enn det du har. Tallet 65 eller 80 beskriver hvor stor omkrets rundt brystkassen du må ha for at bhen skal passe din kropp. Bokstaven B og C beskriver størrelsen på cupen som dekker puppen.
Jeg kan tenke meg at du har en slank beinbygning, som gjør at du må ha en størrelse med 65 rundt brystkassen. Selve bh cupen er helt normal. Gjennom snittet ligger på rundt en B cup i størrelse.

Det jeg vil råde deg til, er at du fokuserer på at kroppen din er flott slik den er, og at puppene dine har en perfekt størrelse. Puppene dine vil forandre seg ut over i livet. Alt etter om du går opp eller ned i vekt. Legger man litt på seg, vil det også gi litt større pupper. Går man mye ned i vekt kan brystene bli mindre.

Bryster består av fett, bindevev og melkekjertler, ikke muskler. Man kan derfor ikke trene seg til større bryster. Brystene er stort sett ferdig utvokst når man er ferdig med puberteten, men de kan endre seg senere i livet også.
Noen kan få litt større bryster ved hormonpåvirkning, i forbindelse med menstruasjon eller ved bruk av hormonell prevensjon.

Vær stolt av den kroppen du har!

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

BH - Hvordan finner du rett størrelse?

BH (colourbox.com)

Du kan begynne å bruke BH når du vil. Det er ingen fasitsvar på når du bør bruke BH.

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse