Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor klarer jeg ikke å spise nok?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Helt siden jeg var kanskje sånn 5, begynte jeg å nesten ikke spise noe, jeg klarer bare ikke det, hver dag spiser jeg kanskje en kvart på tallerken, Moren min og familien min sier jeg må legge på meg, hva skal jeg gjøre og hvorfor klarer jeg ikke å spise mye?

Besvart 09.04.2019 20:45
 

Svar
Hei

Jeg anbefaler deg å kontakte fastlegen din. Du trenger hjelp til å undersøke hvorfor du ikke klarer å spise tilstrekkelig. Det er vanskelig for oss på ung.no å svare på dette spørsmålet siden vi ikke har møtt deg og fått undersøkt deg. 

Du har hatt dette problemet i mange år og har kanskje prøvd det meste for å spise nok mat. Jeg anbefaler deg å spise 6 måltider hver dag. I disse måltidene bør du spise mat med mye næring i. Når du spiser regelmessig vil kroppen din gradvis venne seg til mere mat. Du kan øke mengde mat hver uke.

Dette trenger du veiledning fra helsepersonell i. Jeg legger ved noen artikler du kan lese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser