Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurte på hvordan ser sopp i skjeden ut

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14-åring. Jeg er redd for å ha fåd sopp i underlivet, Det klør eller svir ikke men det er litt vond lukt. Jeg lurte på hvordan ser sopp i skjeden ut

Besvart 09.04.2019 21:39
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det vanligste symptomet på sopp er kløe. I tillegg har mange endret utflod. Utfloden blir gjerne hvit og klumpete, eller litt tørr. Svie i huden rundt skjedeåpningen kan komme etter hvert. Noen kan også ha svie når de tisser. Sopp pleier ikke å gi vond lukt. 

Vond lukt nedentil kan være mange ting, og uten andre symptomer eller tegn på at noe er galt, trenger dette strengt tatt ikke være noe du skal behandles for.

Du bør se den vonde lukten an, vaske med lunkent vann og kun bruke intimsåpe nedentil. Du kan eventuelt også forsøke med melkesyretabletter som du kjøper på apoteket uten resept :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager