Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått en kul bak øret etter hull i ørene,vet ikke hva jeg skal gjøre

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, tok først hull i ørene da jeg var rundt 8, fikk en byll/kul i gropa bak øredobbshullet så måtte la de gro. Det samme skjedde på ungdomsskolen, da jeg tok enda et nytt hull. Jeg har nå tatt hull i ørene på nytt, på et piercingstudio og ikke hos frisør. Har vaska dem daglig, bytta til ekte øredobber og har følt selv at det har gått greit, frem til nå. Nå har jeg igjen fått en sånn kul bak øret, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre, fordi jeg vil virkleig ikke la de gro igjen.

Besvart 05.05.2019 19:36
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du ønsker å ha hull i ørene dine og det er flott at du har fått det gjort hos profesjonelle. Det er vanskelig å si hva du skal gjøre uten å ha sett hvordan det ser ut.

Det kan være en liten betennelse som går over av seg selv, men da er det viktig å være nøye med hygiene og vaske for å holde det rent. Dersom det er rødt, hovent og smertefullt er det en infeksjon. Da bør du få en vurdering av en lege. 

Jeg vil anbefale deg å oppsøke lege eller helsesykepleier for en vurdering av kulen generelt. Det kan være på skolen hos helsesykepleier eller hos fastlegen din. Eventuelt oppsøke piercingstudio hvor du tok hullene.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse