Hopp til hovedinnholdet

Har hatt hodepine og nå fått neseblod. Er det farlig, må jeg gjøre noe?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! Jeg har hatt skikkelig vondt i hodet den siste uka og har ikke gått på skole. I dag begynte jeg plutselig å blø neseblod i begge neseborene? pleier nesten aldri å blø neseblod engang? lurer bare på om det kan være noe galt me meg eller om jeg bare ska overse dette? takk på forhånd:-)

Besvart 16.05.2019 13:54
 

Svar
Hei

Neseblod skyldes som oftest ikke noe farlig. Det kommer ofte av at man har pusset nesen for ofte, snufser, har forkjølelse e.l. Ofte hvis man er stresset, kan man også blø neseblod. Så det å blø neseblod trenger ikke være noe farlig, og det trenger heller ikke ha sammenheng med hodepinen. Dette gjelder spesielt om du har blødd èn gang. Hvis du blør neseblod ofte nå, bør du gå til lege med det.

Men jeg kan ikke si sikkert hva dette er, uten å ha undersøkt deg selv. Også hodepine er som regel ufarlig. Men hvis man får veldig sterk, eller veldig uvanlig hodepine, eller den varer lenge, bør man gå til lege. 

Så hvis du fortsatt har sterk hodepine, bør du oppsøke fastlegen eller legevakten. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse