Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har soppinfeksjon

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 13 år. Jeg er redd for at jeg har fått soppinfeksjon eller noe sånt i skjeden. Jeg har liksom vite prikker på en måte i skjeden og det klør. har jeg sopp? hvordan kan jeg finne ut av det uten og måtte snakke med mamma og pappa om det?

Besvart 18.05.2019 11:17
 

Svar
Hei!

Det er ganske vanlig for jenter å få soppinfeksjon i skjeden. Det kan komme av at man går med for trange klær, har syntetisk stoff i trusene eller når man går med mye vått badetøy om sommeren.

Du kan gå på apoteket og kjøpe behandling for soppinfeksjon uten resept. Du kan kjøpe Canesten eller Pevaryl.

Du kan også ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan legen undersøke deg slik at du vet at det er sopp du har. Så kan du kjøpe behandling.

Jeg forstår at det kan være flaut og rart å skulle si dette til foreldrene dine. Men jeg er helt sikker på at mamma har opplevd dette selv og at hun vil hjelpe deg. Som sagt er det helt normalt at jenter får sopp i underlivet.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse