Hopp til hovedinnholdet

Har vært utro med samboers bror. Angrer. Lurer på om hun skal fortelle.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Dette er vanskelig for meg å skrive om. Jeg er samboer med verdens beste gutt. Jeg elsker han høyere enn noe annet. For 2 år siden var jeg utro mot han, med hans bror. Han er noen år eldre, og var veldig overbevisende og flørtende. Jeg angrer så bittert, og jeg sliter så enormt med meg selv. Min samboer vet ikke om dette. Jeg vet at jeg ikke skal fortelle noe, jeg vil ikke ødelegge familien og forholdet hans med broren. Men jeg vil ikke miste min samboer, jeg vil faktisk heller avslutte livet mitt enn å såre han ved å fortelle hva som har skjedd. Jeg kan ikke se for meg et liv uten han, men jeg vil ikke at livet hans skal være en løgn. Han fortjener noen andre. Jeg må gå fra han så han kan få det bra, men jeg klarer ikke. Jeg er kvalm, gråter og straffer meg selv for det her hele tiden. Jeg tør ikke snakke med noen om det, for det her er så forferdelig gjort, jeg er verdens verste person. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg elsker kjæresten min så høyt at det gjør vondt..

Besvart 14.05.2019 08:51
 

Svar
Hei

Ja du har gjort noe veldig dumt! Du har vært utro mot din samboer, som du elsker, og attpåtil var utroskapen med hans eldre bror. Du lurer på om du skal fortelle din samboer om at du har vært utro med hans bror.

Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre, men jeg kan fortelle deg hva jeg tror er lurt å gjøre. Jeg syntes ikke du skal fortelle om utroskapen. Det som vil skje da er at du ødelegger både ditt samboerskap og hans forhold til hans bror.

Jeg forstår at du har det vanskelig og angrer veldig om du har vært utro mot kjæresten din som du elsker så høyt. Utroskap rokker ved det mest fundamentale ved et kjæresteforhold, som er tillit og løftet om at en eksklusive for hverandre. Samtidig vet en at utroskap slett ikke er uvanlig.

Noen forhold tåler knekken en opplever i forbindelse med utroskap, andre gjør det ikke. Det avhenger av flere ting og spesielt hvordan den som er blitt bedratt opplever situasjonen.

Dersom utroskapen hadde vært med noen andre enn hans bror så ville jeg anbefalt deg å fortelle din samboer om hva du hadde gjort. Men siden det var med hans bror du var utro vil det å fortelle om dette ikke bare ødelegge ditt/dere forhold men også familieforholdet hans. Jeg må derfor bare anbefale deg å ikke fortelle om dette.

Jeg legger ved noen artikler her til deg. Jeg tror det kan vært lurt av deg å også snakke med noen om det dumme du har gjort og det du i dag sliter med av anger, skyld og skam. Du kan enten snakke med fastlegen din eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom i kommunen der du bor.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Har du vært utro?

En gutt og jente står med ryggen til hverandre, foran en vegg av brun murstein (Foto: Colourbox.com)

Dersom du har vært utro mot kjæresten din kan du kjenne på en stor skyldfølelse og skam. Skal du fortelle det til partneren din? Er det mulig å redde forholdet? Og kan du tilgi deg selv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse