Hopp til hovedinnholdet

Jeg har to merker eller rynker på halsen og vet ikke hva det kommer av.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lurt lenge på hva deyye er. På halsen min har jeg merker, eller slags rynker(to stykk). Keg vet ikke hva det kommer fra, og jeg burde vel ikke allerede få rynker? De fleste andre på min alder har det ikke, har kunn møtt en annen som har hatt det damme(tenker ikke helt 100% på det). Men vet du kanskje hvorfor jeg har fått det? Har hatt tidligere veldig løs hud, men det ahr strammet seg nå. Jeg alltid vært gjennomsnitlig vekt, så jeg har vel ikke fått det pga jeg vært for stor?

Besvart 18.05.2019 17:42
 

Svar
Hei

Så fint at du stiller oss spørsmål når det er noe du lurer på. 

Vi har alle linjer, furer og rynker i ansiktet som vi må leve med. Det er ikke så mye man kan gjøre med rynker. Alle får rynker, noen mer enn andre. Verken rynker eller hudfolder går bort.

Som 15 åring har du ikke mange rynker eller hudfolder, men det kan oppleves sånn hvis man hele tiden gransker huden. Prøv å ikke fokuser så mye på strekene på halsen. De aller fleste har noe på kroppen som man ikke er fornøyd med, og som man ikke kan gjøre noe med.

Du kan også gå innom helsesykepleier på skolen hvis du ønsker at noen skal se på hva det helt konkret kan være.

Lykke til! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse