Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å blø neseblod? Er det farlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14 år. De siste 24 timene har jeg blødd neseblod, er redd dette er noe farlig. Eller er det vanlig??

Besvart 16.05.2019 08:12
 

Svar
Hei

Neseblod er som oftest ufarlig, og det er vanlig. Spesielt hos unge og hos eldre, og spesielt om det kommer fra ett nesebor. I neseveggen finnes det bittesmå blodårer som er spesielt utsatt for å sprekke, og det er ikke mye som skal til før det begynner å blø fra de. Det er mange grunner til at man kan begynne å blø neseblod. Små ting som å pille seg i nesen kan gi neseblod, men det kan også være en bivirkning av medisiner.

Det er anbefalt å gå til legen om man har flere neseblødninger, om det ikke lar seg stoppe, eller om den er kraftig. Det er vanskelig å vurdere om akkurat din blødning er ufarlig, så jeg anbefaler deg å snakke med foreldrene dine om dette, slik at dere sammen kan vurdere om du bør ta kontakt med fastlegen din for å få en vurdering av blødningene dine.

med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse