Hopp til hovedinnholdet

Hvor ofte kommer mensen og hvor lenge varer det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg fikk mensen for første gang for 1 mnd siden ca of jeg er redd for å få mensen tidligere enn det jeg egentlig skal folk sier alltid sånn «jeg fikk mensen 1 uke før en det jeg egt skulle» og jeg skal på overnatting neste uke 2 dager før jeg får mensen, kommer jeg til å få mensen før det? PG vis jeg får mensen 1 uke før jeg egentlig skal få det, varer det fortsatt «antall» dager jeg har mensen eller varer deg lengere? Takk for svar på forhånd

Besvart 16.05.2019 10:42
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg kan dessverre ikke gi deg noe konkret svar på spørsmålene dine. 

Når man er ung, og gjennom hele puberteten, er det nemlig helt normalt at mensen kan være veldig uregelmessig. Det kan gå alt fra et par uker mellom hver gang, til flere måneder, og alt er like normalt.

Farge, mengde og hvor lenge man blør kan også variere fra gang til gang. Det samme gjelder om det er smertefullt eller ikke. 

Når mensen stabiliserer seg vil den komme cirka hver 28 dag, og det kan ta mange år før det blir sånn. Inntil det må du dessverre leve med at mensen kan komme litt i hytt og pine :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse