Hopp til hovedinnholdet

Kul på kjønnsleppen.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har fått en liten kul på den ene kjønnsleppen min. Den er ikke større enn 1/2 cm men den var fylt med puss, og det forsvant ut med en gang bare jeg klemte forsiktig på den og da var det på en måte et nokså stort hull der det hadde kommet ut. Jeg barberer meg nedentil så vet ikke om det er en kvise eller et inngrodd hår eller noe lignende. Det var litt ømt men ikke noe særlig vondt. Vet at det er vanskelig for dere å fortelle hva det er når jeg bare forklarer over nett men lurte på om dere hadde noen forslag til hva det er og om det er nødvendig å dra til lege? Takk på forhånd J, 18

Besvart 27.05.2019 13:54
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Kulen du beskriver kan ha vært en betent hårsekk eller kjertel, eller et inngrodd hår. Du forteller at du barberer underlivet regelmessig, og da er det ikke uvanlig at man blant annet kan få inngrodde hår som gir små kuler. 
For å få et klart svar på hva dette er, og om det skal behandles, er det lurt å ta seg en tur til Helsestasjon for ungdom å la legen der se på det.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse