Hopp til hovedinnholdet

Broren min har fått epilepsi. Hva gjør jeg hvis han får anfall?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg fikk nettopp vite det at broren min på 19 år har fått epilepsi. Og jeg vet veldig litte om dette, og hva jeg kan gjøre, og hva jeg skal gjøre i en situasjon når han får et epilepstisk anfall.

Besvart 12.06.2019 10:49
 

Svar
Hei jente (16)

Epilepsi er faktisk en av de vanligste, nevrologiske sykdommene. Noen får en del utfordringer med sykdommen, mens mange lever et helt normalt liv og har sjeldent anfall.

Epilepsiforbundet har skrevet mye om sykdommen, som du kan se her: epilepsi.no.

Som pårørende til en med epilepsi, er det naturlig at du ønsker å vite hva du gjør dersom broren din får anfall. Du og familien din har også rett på veiledning og opplæring fra spesialisthelsetjenesten (f.eks sykehuset/avdelingen broren din har vært tilknyttet). Dere kan også kontakte Epilepsiforbundet for rådgivning hvis dere ønsker det. Les mer om å være pårørende i linken.

For å få god informasjon om epilepsi og veiledning for hva dere gjør hvis han får anfall, råder jeg foreldrene dine og deg til å ta kontakt med sykehuset han hører til. De er ekspertene. I mellomtiden kan du se på linkene over og lese mer der:)

Lykke til! Dette kommer til å gå bra:)

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse