Hopp til hovedinnholdet

Våkna midt på natta at det dunker i underlivet, tenker ikke mye på sex.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, dette er litt kleint å spørr om, men våkna nå midt på natta at det dunker i underlivet, jeg er ikke en person som tenker på sex, syntes det er ekkelt og har ikke gjort det. Prøvde å gå på do men gikk ikke, har ikke skjedd så ofte men syntes det er veldig spesielt

Besvart 12.06.2019 17:27
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Det er vanlig at en kan våkne på natta med at det dunker i underlivet. 

Hele natten gjennom vil blodtilførselen til kjønnet periodevis øke. Skjeden blir våt og utvidet, og hele klitoris, ytre og indre deler av klitoris, blir blodfylt. Dette er den dunkingen du kjente. 

Dette er kroppens måte å opprettholde seksualfunksjonen. 

Noen kan også våkne med orgasme, såkalt nattlig orgasme. Det skjer oftere hvis man ikke onanerer, enn hvis man gjør det. 

Kanskje er det på tide at du utforsker og blir kjent med kjønnet ditt, og at du lærer deg å onanere til orgasme? Det er sunt fordi det gir gode følelser! Klitoris er det eneste organet i kroppen som kun har én funksjon; nytelse. 

Det er også sunt fordi hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner. Se artiklene. 

Hvis man skal utforske og ha seksualitet med en annen person, er det viktig å selv vite hva man liker og nyter. En partner kan ikke "gi" orgasme. 

Det at du ikke klarte å tisse, er fordi kjønnet er hovent på grunn av blodtilførselen til indre deler av klitoris og hevelsen i slimhinnene. Når hevelsen i klitoris og slimhinner avtar, kan du tisse. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Bli godt kjent med - og nyt - kroppen og kjønnet ditt! 

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse