Hopp til hovedinnholdet

Er nerveskader vanlig ved anoreksi?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er det vanlig med nerveskader i forbindelse med anoreksi? Har hatt prikking, kramper, verkende smerter m.m i snart et halvt år nå,fra ryggraden og ned i beina og det er utrolig vondt og slitsomt. Til tider kan beina mine også føles numne.Plager meg mye døgnet rundt til tross for normalt spisemønster. Blir redd for at det aldri vil gi seg og at jeg ikke skal få svar på hva det skyldes.

Besvart 14.06.2019 22:17
 

Svar
Hei

Nerveskader er en risiko ved anoreksi og undervekt fordi nervecellene får mindre beskyttelse fra omkringliggende vev når kroppen "spiser" av seg selv for å få næring. Jeg er usikker på om det er dette du opplever. Det kan være andre ting som gir dine plager. Kanskje kan det komme fra muskler/vev eller skjellett, eller kanskje har det med blodsirkulasjonen å gjøre. Det er viktig at du snakker med behandleren din eller legen din om dette slik at du får en ordentlig undersøkelse.  


Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser