Hopp til hovedinnholdet

Jeg skal ha analsex, hvordan går jeg fram?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er homofil og skal utføre min første anal sex. Så lurer jeg på hvordan analen er bygd opp? Er det en stor muskel? Hvordan kjennes det ut rundt den? Har hørt at den delen av analhullet som peker nedover har en slags klump en myk en. Hvis du trykker utenfra. Dem som har det sier at den ikke er vond men at muskelen er bygd opp at den er ikke helt rett. Er det dette som er g-punktet? Eller er det kanskje muskelen? Så lurer jeg på hvordan jeg skal gå frem? Er litt nervøs

Besvart 13.06.2019 10:04
 

Svar
Hei gutt 15!

Analsex kan være en god og deilig opplevelse og kan gi mye nytelse og glede. Før en prøver det ut, er det lurt å gjøre som du gjør nå; skaffe deg kunnskap. På den måten blir du tryggere på deg selv og det vil bli enklere å få det til på en god måte.

Når en skal ha analsex med noen, er det fint at en snakker sammen og vet hvordan den andre liker det. Den som skal ta imot noe inn i endetarmen er den som bestemmer hvordan den skal skje, hvor fort en skal føre penis inn og hvor hardt. Presser en seg inn uten å ta hensyn, vil det bli en negativ og vond opplevelse.

Selve rumpehullet eller endetarmsåpningen er en rund muskel. Den er ikke viljestyrt og må stimuleres for at den skal gi etter og gjøre det mulig å få noe gjennom. Om en slikker åpningen lenge eller bruker en fingre med mye glidemiddel og masserer rundt åpningen, så vil det etter litt bli enklere å ta imot noe. 

En kan etterhvert starte med en fingre og så utvide til flere og så prøve med en penis. Husk å alltid bruke kondom og rikelig med silikon- eller vannbasert glidemiddel. Det gjør analsex både bedre og forebygger smitte av infeksjoner. 

Det som noen kaller g-punktet i rumpa, er prostatakjertelen. Den kan en kjenne som en ruglete nøtt i taket på endetarmen, noen cm innenfor åpningen. 

Noen tenner på og liker analsex veldig godt, andre synes etter å ha prøvd at det ikke var så veldig deilig. Prøv deg fram og kjenn etter om dette er noe for deg eller ikke. Det er uansett du som bestemmer hva som er godt for deg. 

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse