Hopp til hovedinnholdet

Er det noe galt siden jeg ikke er like kåt på han jeg holder på med?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er en jente på 17 år, for en uke siden mast jeg jomfrudommen min til en gutt jeg «holder på med» siden da har vi hatt sex rundt 3 ganger og gjort litt andre ting osv. han er utrolig grei og respekterer meg og mine grenser osv. men jeg merker at jeg ikke er like kåt de siste gangene vi har vært sammen eller vært intime. dette er uvant fordi før jeg hadde sex med han var jeg alltid veldig kåt når vi klinte osv. i tilleg har jeg mindre utflod enn jeg pleier, har også fått noe som ligner på «kviser» i underlivet. er det noe galt med tanke på at jeg ikke klarer å bli kåt når jeg er med han? jeg føler meg jo komfortabel osv...

Besvart 13.06.2019 10:30
 

Svar
Hei jente 17!

Nei, det er ikke noe galt med kroppen din, selv om du opplever å bli mindre kåt på han du holder på med.

Det er ikke så uvanlig at kåtheten endrer seg etter de første gangene en har hatt sex og samleier med noen. De første gangene en har sex eller første gangene med ny partner, er en ofte spent, nervøs og ekstra kåt. Etterhvert som en blir mere vant til både å ha sex og til den en har sex med, blir kåtheten mindre intens. Noen ganger kan også redusert eller manglende kåthet være et tegn på at dette kanskje ikke er rette personen å ha sex med eller at sexen ikke er slik en egentlig ønsker det. 

Utfloden kan variere, både om en er seksuelt aktiv og om en ikke er det. Etterhvert som en har flere samleier med en fast partner, er det vanlig at utfloden stabiliserer seg. Men, noen ganger kan det også bli mere utflod av regelmessige samleier. Er utfloden helt fin og ikke endrer utseende eller lukt, er det ingenting å være urolig for. 

Det er vanskelig å si hva det som minner deg om kviser er. For å få vite det sikkert, er det ok å la en lege se på de. Du kan gjøre dette gratis og enkelt på helsestasjon for ungdom i kommunen din.

Les gjerne vedlagte artikler for mere informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse