Hopp til hovedinnholdet

Kløende brystvorter. fått et lite sår og funnet gul væske i BH. Kreft?

Jente 15 år
 

Spørsmål

For ca 2-3 uker siden begynte jeg å klø skikkelig på niplene mine, så jeg begynte å klø litt når det var mest ille. Etter en dag la jeg merke til at de var litt tørre og det fortsatte å klø, så vanskelig å ikke klø på det. Prøvde å smøre meg inn med krem hver dag, men ble ingen forskjell. Så etterhvert at den venstre nippelen hadde fått et lite sår som har vært der i noen dager nå uten at jeg har klødd noe på det. I dag lå det gul væske innerst i bh'en min på venstre side og nippelen hadde fortsatt et sår med litt blod i. Lurer også på om dette kan være årsaken til brystkreft?

Besvart 19.06.2019 19:36
 

Svar
Hei Jente 15, og takk for at du skriver til ung.no!

Nei, dette er nok ikke kreft. Kløende brystvorter kan ha veldig mange årsaker. Det kan være irritasjon fra en BH eller t-skjorte, tørr hud grunnet sesong, soppinfeksjon og mye annet, men kreft er det nok ikke. Brystkreft vil videre nesten aldri komme på begge bryst samtidig, og du har jo hadde kløe på begge to. kløe på brystvorter kan heller ikke forårsake brystkreft.

Det kan jo være at du har klødd deg på et lite sår på brystvorten, det kan da gå betennelse i det, og det kan starte å gjøre vondt og væske. Hvis det begynner å gjøre vondt, bli rødt eller plagsomt ville jeg dratt til fastlegen for å ta en titt på det. inntil videre kan du forsøke å smøre på f.eks purelan eller vaselin morgen og kveld som du får kjøpt på apoteket.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse