Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig når huden på penishodet har streker som ser ut som kutt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er farlig at huden på glansen har strekt seg fra hverandre litt? Så det ser ut som at det har kommet små kutt på en måte.

Besvart 25.06.2019 21:09
 

Svar
Hei gutt 16 år!

Det er ikke så lett å svare deg helt konkret på hva dette kan være siden jeg ikke har undersøkt deg og sett det du beskriver. 

Samtidig har jeg noen ideer om hva dette kan være og hva du kan gjøre. 

Huden på penishodet/glans kan ha små streker som nesten ser ut som kutt/furer/rynker. Dette er helt normalt og en del av slik huden er på penishodet. Når du strekker på penishodet kan du se at de strekker seg ut også rynker de seg sammen igjen når du slipper penishodet. Dette er helt normalt. 

Dersom du ikke har noe ubehag/vondt eller at det er små sår trenger du ikke å bekymre deg for dette. 

Har du smerter som svie eller er rød og sår bør du kontakte lege som kan undersøke deg. Du kan da besøke helsestasjon for ungdom i din kommune og få et godt svar på hva dette er. 

Noen kan oppleve å bli såre etter onanering eller sex. Ofte vil sårheten gå over av seg selv når man tar en liten pause fra onaneringen eller sex.

Husk å vaske deg med lunket vann, ikke bruk såpe på penis da kan den bli tørr og huden kan bli sår. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene