Hopp til hovedinnholdet

Jeg har brystsmerter og er redd for hva det skyldes.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk et panikkanfall for litt over 2 mnd siden, jeg opplevde det som veldig ubehagelig og st jeg følte jeg skulle dø, jeg har slitet veldig i det siste med tankene mine og har hatt bryst smerter etter dette. Er på venstre side av brystvorten min og litt i venstre arm og under armen(Latsen)Har tatt 3 EKG tester og alle viser at hjertet mitt er bra. Jeg har stikkende smerte og pressing, men ikke under fysisk aktivitet, stress eller når jeg fokuserer på no. Men føler det bare kommer helt ut sv det blå. fastlegen min tror det kan være nerver i ribbeina som er i klem eller at det er no muskler. Jeg har testa positiv mot sykdommen «bekhterev» og lurer på om det kan ha no med det å gjøre. Sliter med å ha det bra når jeg får disse smertene og da får jeg angst. Så mitt spørsmål er om dette kan ha no med den sykdommen å gjøre/psykisk/ nerver eller muskler i klem. Jeg har ikke vært veldig aktiv etter dette grunnet jeg er redd for at noe feiler meg.. håper på svar så jeg får roa meg ned.

Besvart 03.08.2019 19:44
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er forståelig at du er redd og stresset over å kjenne brystsmerter. Så fint at du tok smertene på alvor og fikk tatt EKG for å finne ut om det handlet om hjerte ditt. 

Når du har utelukket hjertesykdom kan brystsmerter skyldes psykisk stress og angstanfall, men det kan også komme av BekhterevMan kan ha smerter i brystet når man har bekhtrev. En av tingene som hjelper ved sykdommen er å være i bevegelse, og da er det trist at redselen for at noe er feil gjør at du ikke er så aktiv lenger. 

På en måte kommer du inn i en dårlig sirkel når du får brystsmerter, kjenner på angst og redsel og blir mer passiv. Heldigvis finnes det noe du kan gjøre for å se om det kan gå over eller komme sjeldnere.

Du skriver at du har slitt med tankene dine etter angstanfallet du hadde for noen måneder siden, og derfor kan det nok være nyttig for deg å utforske disse tankene litt mer. Det kan du gjøre sammen med helsepersonell, for eksempel helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. Du bør også være ærlig ovenfor legen din om hvordan brystsmertene påvirker deg.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse