Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om man tar mye paracet

Jente 14 år
 

Spørsmål

(Vet ikke om dette er krise egentlig men spør for venninna mi og hu si det e krise så, here we go) Hu lure på ka som kjæms te å skje om hu tar 10-15 Paracet også kommer på skolen å sier det til helsesøster. Hva kommer helsesøster til å gjøre da? Kjæm hu te å si det til andre lærere? Ringer hun foreldrene til venninna mi? Ringer hun legevakten eller 113? Hva annet kommer til å skje? (Hilsen meg som skriver for ei venninne) takk for svar, dere redder så mange unge

Besvart 12.08.2019 10:48
 

Svar
Hei

Det å ta 10-15 paracet er farlig fordi man kan skade indre organer slik som for eksempel lever og nyrer. Dette kan føre til alvorlige sykdommer og skade. Om helsesøster skulle få vite om dette, vil nok det første som skjer være å få venninnen din, eller hvem det måtte være, til lege. Samtlig vil det være naturlig å kontakte foreldre. I ettertid vil det selvsagt være naturlig å finne ut hvorfor en ung jente ville ta mye tabletter. 

Jeg håper du kan snakke med venninnen din om at hun bør ta kontakt med helsesøster/helsesykepleier dersom det er vanskelige ting i livet hun ønsker hjelp til. Helsesøster kan hjelp også uten at foreldre nødvendigvis vil bli koplet inn dersom det er vanskelig, og dersom saken ikke gjelder alvorlig helse eller liv og død. Jeg ønsker dere lykke til, både du og venninnen din. Ta kontakt med helsesykepleier.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse